Telefonstöd
Sverige Telefon:
Internationell telefon:

Voltaren gel

5.0
Voltaren Gel

Voltaren gel är en effektiv antiinflammatorisk utvärtes receptfri medicin som används mot inflammation i muskler eller mot exempelvis tandvärk (i tablettform). Voltaren finns både som tabletter, plåster och gel men det är endast plåstrena och gelen som inte kräver recept sedan den 1 juni 2020. Medicingelen smörjs på huden och dämpar inflammation samt smärta. Köp Voltaren gel receptfritt online istället för på fysiskt apotek eller på ica - här kan du beställa dygnet runt och få varorna hemskickade direkt till dörren. Fortsätt läs för att veta mer om Voltaren och hur du använder det.

Voltaren Gel 1% 30 gm

Paket Per tube Pris Besparingar Bonus
2 tubes SEK 160.16
SEK 320.31
3 tubes SEK 142.48
SEK 427.44
SEK 53.03
4 tubes SEK 120.35
SEK 481.38
SEK 159.24

Vad är Voltaren och vad används det till?

Voltaren är ett receptfritt läkemedel mot inflammation och smärta som innehåller diklofenak vilken är smärtstillande och antiinflammatorisk. Det kan röra sig om förslagsvis en sträckt, öm muskel eller annan skada som uppstått under hård eller lätt träning. Gelen kan användas även på barn och ungdomar över 14 år men i tablettform ska man vara minst 18 år.

När det ömma området/muskeln smörjs in med gelen kommer skadan att dämpas dag för dag tack vare de verksamma antiinflammatoriska ämnena, samtidigt som smärtan avtar. Om den inte gör det efter några dagar kan det vara läge att kontakta en doktor för en ordentlig utredning.

Dosering och verkningstid med Voltaren

Voltaren gel finns som 30 g med 1% diklofenak och dosering sker efter behov. Man smörjer/masserar in det aktuella området 3-4 gånger per dag vid olika tillfällen och låter formulan absorberas av huden ordentligt. Verkningstiden är ca 12 timmar och maxdosen är 16 g per dag och ca 2-4 g per smörjning (2 g lika med ca 2 cm gel-sträng). Voltaren gel ger effekt nästan omedelbart på smärtan och håller i upp till 12 timmar. På marknaden finns det andra former av läkemedlet, som suppositorier 100 mg och piller 25 mg.

Köp Voltaren gel receptfritt i vårt apotek online

Att stå och köa på apotek bland massa människor som ska hämta ut sina läkemedel kan vara bra att undvika. Via vår sajt kan du smidigt beställa hem din Voltaren gel till bra pris utan att krångla med recept eller köer. Lägg din beställning dygnet runt hos oss och få dina mediciner direkt hem i brevlådan. Du sparar också dyrbar tid genom att slippa åka till stan eller butiken för att få tag på produkten. Beställ i lugn och ro samtidigt som du kanske även tar hem andra receptfria eller receptbelagda mediciner du behöver. På det här sättet slipper du vänta på din tur och att apotekaren ska leta i lådorna i evigheter.

Behöver du tips och rådgörande kring användning av läkemedlet innan du beställer eller efter, kontakta din läkare.

När ska jag inte använda Voltaren?

Det finns vissa speciella omständigheter då du inte ska använda Voltarengel, plåster eller piller. Man kan använda gelen när man är gravid men inte under graviditet de sista 3 månaderna. Voltaren gel kan användas vid amning efter läkares ordination men inte på brösten eller några längre perioder i övrigt.

Att dricka alkohol samtidigt som behandling av ett område på din kropp med gel är ofarligt eftersom du bara punktbehandlar och inte tar medicinen via munnen.

Varningar och försiktighet med Voltaren gel innebär bland annat att inte använda den på inflammerad hud som acne eller öppna sår till exempel och verkligen inte i ansiktet. Vid allergi mot diklofenak, bruka inte Voltaren-gel eller andra former av läkemedlet, det kan orsaka en allergisk reaktion som kan yttra sig på olika sätt beroende på hur du använt substansen.

Vilka är tänkbara biverkningar av medicinen?

Det är inte farligt att använda Voltaren gel rent generellt, men om du har överkänslighet mot den aktiva substansen diklofenak kan du få vissa biverkningar som kliande, stickande känsla, nässelutslag eller andra typer av inflammationer i huden. De mest vanligt förekommande biverkningarna är lättare hudutslag.

Du ska absolut inte använda produkten i munnen eller på andra slemhinnor då den inte är anpassad för detta och kan orsaka stor skada. Endast utvärtes bruk på huden är brukligt. Att använda produkten dagligen under längre perioder är inte att rekommendera då huden kan ta skada av det starka innehållet. Men då och då vid behov kan vara ett utmärkt sätt att behandla en smärtsam muskelsträckning, ömma axlar eller liknande. Det ömma området får både smärtlindring och hjälp på traven att bli mindre inflammerat.

Kan man överdosera Voltaren?

Det är ganska svårt att överdosera Voltarengel men tabletter och kapslar som intas oralt kan överdoseras betydligt lättare, vilket alltid ska undvikas eftersom diklofenak är ett starkt ämne som vid överdosering eller överkänslighet kan orsaka illamående, kräkningar, ont i huvudet, yrsel och i värsta fall jättedåliga levervärden. Gelen är inte farlig på samma sätt eftersom ämnet tas upp via huden. Däremot finns allergi mot diklofenak vilket kan leda till exempelvis nässelutslag eller andra hudreaktioner när man smörjt in sig. Man ska inte använda gelen dagligen under långa tidsperioder om du inte blivit ordinerad att göra det av din läkare. Huden kan ta skada.

Vittnesmål

Jag var tvungen att berätta för dig om min positiva erfarenhet av att köpa Voltaren Gel.

Pålitlig, pålitlig butik.