Telefonstöd
Sverige Telefon:
Internationell telefon:

Vermox (Mebendazol)

4.6
Vermox

Vermox är ett receptbelagt, pålitligt, beprövat läkemedel mot mask i magen. Medicinen kan användas av både barn och vuxna. Du kan beställa den och många andra mediciner här hos oss till bra pris och få hem tabletterna direkt i brevlåda, perfekt om du inte vill stå i kö på ett apotek. Läs vidare för att lära dig mer nyttig information om Vermox och hur det används.

Vermox 100mg

Paket Per piller Pris Besparingar Bonus
30 piller SEK 9.68
SEK 290.41
60 piller SEK 7.56
SEK 453.76
SEK 127.06 + 2 piller
90 piller SEK 5.89
SEK 529.80
SEK 341.43 + 4 piller
120 piller SEK 5.36
SEK 643.54
SEK 518.10 + 6 piller
180 piller SEK 4.84
SEK 871.13
SEK 871.33 + 8 piller

Vad är Vermox och vem kan använda det?

Vermox är ett verkningsfullt läkemedel som effektivt bekämpar olika sorters mask i magen såsom; springmask, hakmask, spolmask och piskmask. Detta sker genom att den aktiva substansen mebendazol stoppar maskarnas ämnesomsättning vilket leder till att både masken och äggen slutligen dör.

Mask i magen påträffas mest bland barn på förskolan och något äldre barn. Det är väldigt smittsamt och svårt att bli av med utan korrekt medicinering, antingen receptfri eller receptbelagd. Både barn och vuxna kan få mask i magen och den vanligaste sorten är springmask.

Barn under ett år ska inte använda Vermox då det bland annat kan orsaka kramper. Barn under 2 år ska endast äta tabletten eller emulsionen om läkare ordinerat. Ska du använda Vermox samtidigt som andra typer av verksamma mediciner måste du rådfråga läkare eller apotekspersonal.

Vermox dosering och verkningstid

Dessa effektiva tabletter ska endast förtäras efter råd och ordination från doktor. Doseringen varierar beroende på vilken sorts mask det rör sig om. Tabletterna är 100 mg och 20 mg oral suspension. Är det spolmask som behandlas tas 1 tablettpå morgonen och en på kvällen i 3 dagars tid, eller 5 ml av suspensionen med samma intervall och behandlingstid som tabletterna.

Om det är klassisk springmask tas 1 tablett en gång. Proceduren upprepas efter två veckor. Ta alltid den andra viktiga dosen efter verkningstiden eftersom de svårdödade maskäggen inte vanligen förintas direkt och då ger dig en ny omgång att ta hand om. Den första omgången har inte full effekt. Hur lång tid det tar till effekt uppnås beror på. Hur snabbt det går är från person till person. Ibland måste man upprepa behandlingen om maskarna inte dog första gången. I samband med detta är det också viktigt att maskintvätta alla sängkläder i hög temperatur, mattor, gosedjur med mera eftersom det är via den vägen man kan få i sig de otrevliga maskäggen. De trivs i sådana mysiga miljöer. Samtidigt ska man också byta underkläder ofta och tvätta dem direkt, inte låta dem ligga. Om man kan få barnet att undvika stoppa händerna i munnen är det också resultatrikt för att undvika en ny jobbig maskomgång.

Beställ Vermox snabbt via ett apotek online

Lägg din beställning dygnet runt och vi levererar direkt till dörren. Vårt apotek online erbjuder Vermox av hög kvalitet, välj ditt piller på denna webbsida. Vi har alltid ett fullpackat lager eftersom vi även säljer andra effektiva läkemedel som du kan passa på att beställa hem när du ändå är igång. På så vis slipper du hänga i onödan med människor när du köar på apoteket. Få hem allt viktigt du behöver utan att egentligen behöva lämna trygga hemmet. I dessa ovissa tider är det guld värt med varusändning till dörren i vissa krångliga situationer.

Kan man köpa Vermox piller receptfritt?

Nej, du kan inte köpa Vermox receptfritt på apotek. Du måste först rådfråga din läkare för att få rekommendationer om hur du använder läkemedlet korrekt. Om du har en rekommendation kan du köpa säkert online.

Vilka biverkningar kan man få av Mebendazol?

Alla läkemedel på svenska marknaden har en tydlig lista över vanliga och mindre frekventa biverkningar som kan förekomma. Med Vermox är den vanligaste bieffekten klassisk buksmärta och det förekommer hos 1 av 10 brukare. Mindre vanliga biverkningar är exempelvis diarré och gaser.

Man bör ha kännedom om att Vermox (Mebendazol) kan orsaka allvarliga allergiska reaktioner såsom anafylaktisk chock, utslag på huden och krampanfall, men dessa är sällsynta och förekommer endast hos 1 av 1000 användare. Även kräkningar kan förekomma men desto mer sällsynt. Kontakta en en legitimerad läkare om du upplever några av dessa symptom eller andra former av biverkningar.

När ska man inte äta Vermox?

Småbarn under 1 år ska inte äta Vermox och alla under 2 år endast om läkaren sagt det. Om du äter annan medicin talar du om för läkaren eller apotekaren eftersom den kan påverka effekten av dessa. Ett exempel är olika kurer för magsår eller medicinering mot bakterier och infektion.

De tre första viktiga månaderna på en graviditet ska Vermox inte användas. Sedan endast om din husläkare/barnmorska tycker det. Men då med stor försiktighet och uppsikt. Eftersom denna verksamma substans även kan gå ut i bröstmjölken ska du helst inte använda Vermox när du ammar, men rådgör ytterligare och mer djupgående med expert.

Vid allergi mot sockerarter ska du inte äta kuren (se specifika arter i bipacksedeln) och du kan dricka alkohol i kombination med Vermox.

Vittnesmål

Få din kvalitet Vermox här.

När jag beställer Vermox, är personalen alltid supertrevlig.

Du kommer inte ångra att du köpte Vermox