Telefonstöd
Sverige Telefon:
Internationell telefon:
Betalningsmetoder
Leverans

Vanliga frågor och svar

Varför kan jag inte skaffa ett användarkonto?

Om du använder Internet Explorer, kan det hända ibland. Försök använda en annan webbläsare: Chrome, Firefox, Opera. Om det fortfarande inte går att skapa ett konto, kontakta vår kundtjänst.

Hur når jag kundtjänsten?

Du kan kontakta vår kundtjänst via telefon, chatt, eller genom att använda ett frågeformulär. Länkarna finns på vår hemsida.

Hur kan jag beställa?

Vänligen, kolla sidan som heter ”Hur man beställer”. Du hittar den enklast på vår förstasida.

Kan jag beställa via telefon?

Tyvärr, kan vi endast ta emot beställningar via vår webbplats. Vänligen se föregående fråga.

Hur skaffar jag ett konto hos er?

Det finns en länk som heter ”Logga in / Skapa konto” på vår förstasida.

Till vilken kostnad behöver jag handla för att genomföra en beställning?

Vi har inget minsta orderbelopp. Du kan handla till vilket pris du vill.

Hur kan jag betala?

Ett alternativ är att betala direkt vid beställning med bankkort eller med direkt banköverföring.Om du väljer självuthämtning i lager eller leverans med bud, kan du dessutom betala med kort eller kontant när du får eller hämtar ut din order.

Kan jag betala med kreditkort?

Ja, du kan betala med kreditkort.

Kan jag hämta min beställning själv?

Ja, när du genomför en beställning hos oss kan du välja alternativet ”Hämta ut själv”. Då kan du hämta ut din beställning på en av våra lager när den är klar för avhämtning.

Jag har fått ett mejl ”Din beställning har skickats iväg från lagret”. När kan jag få den?

Vanligtvis får du ett sådant meddelande om du har valt leverans via post. Det brukar ta 2 till 5 arbetsdagar för din order att komma fram, beroende på vilken adress du angivit. Vänligen observera att om du genomför en beställning på en helg eller röd dag, kommer den bli behandlad tidigast nästa arbetsdag.

Varför fick jag inget bekräftelsemejl?

Det kan hända att våra mejl klassas som skräppost av vissa eposttjänster. Kolla skräppostfacket om du inte får mejl från oss.

Hur kan jag spåra min beställning?

Du kan spåra din beställning under Min profil / Mina order / Spåra ordern. Om det saknas information under Spåra ordern, kontakta kundtjänst.

Det har gått några dagar utan att statusen på min order har ändrats. Har det hänt något?

Vanligtvis tar det några dagar för din order att förberedas inför avsändningen. Om statusen på din order inte har ändrats i längre än en vecka – kontakta vår kundtjänst.

Kan jag få min beställning levererad med bud?

Ja, när du genomför din order kommer du erbjudas leverans med bud. Vänligen observera att leverans med bud samma dag endast är möjlig om du genomför beställning på en arbetsdag. Annars får du din beställning levererad på morgonen nästa arbetsdag.

Var tillverkas era läkemedel?

Alla våra läkemedel tillverkas i EU.

Varför skiljer priserna hos er från priserna på vanliga apotek?

Vi säljer generiska läkemedel, som är billigare än vanliga patenterade läkemedel på ditt apotek. Detta eftersom generiska läkemedel. Dessutom är e-handel allmänt billigare än offlinebutiker, eftersom man slipper kostnader för extra personal, lokalhyra osv, samt tack vare ett automatiserat beställningssystem.

Vad säljer ni för läkemedel?

Vi säljer generiska läkemedel för behandling av impotens, bland många andra läkemedel.

Vad är generiska läkemedel?

Det är läkemedel som har samma sammansättning som patenterade läkemedel, och samma verkan, men inte behöver gå igenom samma legala och forskningsprocess och inte beskattas av staten på samma sätt som patenterade läkemedel tillverkade av stora farmaceutiska företag. Eftersom namn, behållare och tabletternas färg och utseende är varumärken, har generiska läkemedel andra namn och utseende än varumärksläkemedel.

Varför är generiska läkemedel billigare än mediciner på mitt apotek?

Generiska läkemedel är läkemedel vars patent har löpt ut och som har blivit tillgängliga för allmän tillverkning. Dessa mediciner behöver inte gå igenom samma forsknings- och testningsprocess som apoteksmediciner, en process som är mycket kostsam. Dessutom beskattas sådana mediciner av staten på samma sätt som apoteksmediciner, vilket också betyder lägre kostnader.

Säljer ni endast generiska läkemedel?

Ja, hos oss finns det bara generiska läkemedel. Det är i princip samma mediciner som traditionella apoteksmediciner, fast mycket billigare.

Varför är namnet på era läkemedel annorlunda från apoteksläkemedel?

Enligt upphovsrätten så är namn registrerade varumärken. Liksom Viagra är ett registrerat patentnamn för substansen Sildenafil, vilket du kan hitta hos oss under andra varunamn.

Varför är form eller färg av era tabletter annorlunda från apoteksläkemedel?

Liksom namnet är läkemedels utseende ett varumärke som är begränsat i användning till originaltillverkaren enligt upphovsrätten.

Finns det någon skillnad mellan hårda och tuggbara tabletter?

Mjuka tabletter verkar genom receptorer i munnen, till skillnad från hårda tabletter, som verkar när de lösas upp i magen. Därför har mjuka tabletter något snabbare verkan än hårda tabletter, men samtidigt så är mjuka tabletters verkningstid något kortare än de hårda tabletters.

Kommer ni att sälja andra läkemedel i framtiden?

Vi ständigt uppdaterar vårt utbud och lägger till nya läkemedel. Om det finns något särskilt läkemedel

Kan jag göra en anonym beställning?

Vi behöver dina uppgifter eftersom vi arbetar med läkemedel. Däremot har vi strikta sekretessregler, så du kav vara säker att ingen utom oss ska kunna få tillgång till dina uppgifter. Vi sparar inte den adress som du uppger för budleverans, och om du väljer leverans med post så får du ett paket där det står endast vår företagsadress som returadress, och inget annat. Om du vill veta mer om hur vi skyddar din data, vänligen se sidan Dataskyddspolicy.

Vad är era avboknings- och återbetalningsregler?

Om du har valt postleverans så kan du ångra din beställning när som helst inom den tidsperioden innan den skickas till dig från vårt lager. Om du ångrar din beställning efter den tidsperioden, kommer du behöva skicka varorna tillbaka till oss. Detsamma gäller för budleverans. I princip gäller ångerrätten i 14 dagar. Om du har valt självuthämtning och inte hämtat ut din vara inom 14 dagar, avbokas din order automatiskt. Vi har full återbetalning om 75% av produkten som vi får tillbaka är kvar.

Vart levererar ni?

Vi levererar inom hela EU, dock kostar leverans utanför Sverige något mer. Budleverans är endast möjlig i Stockholm, Göteborg och Malmö. Se sidan Leverans för mer information.

Vad händer om min beställning är försenad?

Om du har valt leverans med post och din beställning inte kommit fram inom 14 dagar, kontakta PostNord med uppgifterna om ditt paket, som du hittar under Min profil / Mina order.

Kan jag få rabatt?

Vi har 2 typer av rabatt: en rabatt för återkommande kunder och en rabatt om du rekommenderar vår tjänst till en vän. Du får 10% rabatt på nästa 1000kr du spenderar efter 10 genomförda beställningar. Du också får 10% rabatt för varje 1000kr du spenderar för varje vän som du rekommenderar vår tjänst till.