Telefonstöd
Sverige Telefon:
Internationell telefon:

Glucophage (Metformin)

4.9
Glucophage

Metformin är en medicin för olika subtyper av diabetes typ 2. Substansen sänker blodsockernivåerna och stabiliserar insulinet. Du kan köpa tabletterna till bra pris från vår webbsajt dygnet runt. Läs vidare nedan om du vill veta mer om denna medicinering och hur den används.

Hur fungerar Metforminpiller och vem kan använda läkemedlet?

Metformin är företrädesvis framtaget för vuxendiabetes men kan användas med annat uppsåt också. Hur den fungerar är genom att sänka nivåerna för blodsockret. Den skall dock endast skrivas ut och nyttjas om man inte lyckats dra ned blodsockernivåerna på naturlig väg genom motion och rätt sorts kost. Fördelen med Metformin är att den inte parallellt orsakar för lågt blodsocker.

Din läkare kan skriva ut medicinen utan andra läkemedel men kan också kombineras med andra diabeteskurer. Följ alltid doktorns anvisningar och råd kring användande och förfarande.

Kan man köpa Metformin utan recept (receptfritt) och till bättre pris online?

Du kan köpa Metformin online men inte utan recept, detta läkemedel erbjuds vanligtvis inte receptfritt, eftersom det används för att behandla det allvarliga hälsotillståndet (diabetes). Lägg din beställning 24/7 på vår nätsida och undvik långa köer bland folk ute på stan. På samma gång som du beställer hem Metformin kan du även ta tillfället i akt att lägga en order på andra läkemedel du behöver hemma. Vi säljer både receptfria och receptbelagda mediciner till bra priser och med snabba leveranser.

Beställ Metformin snabbt med landsomfattande leverans

Vi erbjuder olika leveransmetoder och skickar dina beställningar snabbt oavsett var du bor i Sverige, oavsett om det är Stockholm, Göteborg, Uppsala eller en liten stad.

Vi har även ett professionellt supportteam redo att besvara dina frågor. Det enda som krävs är att skicka iväg din fråga via e-mejl eller vårt e-postformulär.

Hur ska man dosera Metformin och hur snabbt verkar den?

Metformin kommer som 250, 500, 850 och 1000 mg tabletter och den rekommenderade dosen är att du äter 1 tablett 2 gånger varje dag om den är på 500 mg. Du kan också bli ordinerad 1 tablett på 850mg dosering 1 gånger per dag. Har du skadade njurar kan det hända att du får en lägre dos. Gå alltid efter de instruktioner och anvisningar du fått från din husläkare. Du kan inte bara sluta med Metformin utan att ha talat med din doktor, bara om du uppvisar tecken på en allergisk reaktion eller andra farliga bieffekter.

Hur snabbt verkar då tabletten? Svaret är, att effekten och verkningsmekanismen uppnås efter 48 h men det kan dröja upp till 4-5 dagar innan effekt nås och upp till tre månader för full verkningseffekt. Det kan dröja upp till 3 månader innan full effekt nås. Skulle du exempelvis glömma bort en tablett ska du inte ta dubbelt upp nästa gång utan fortsätta som vanligt. Vid överdosering eller om ett barn skulle få i sig tabletterna tar man kontakt med giftinformationscentralen, 112 eller en akutläkare ögonblickligen.

Biverkningar med Metformin - varningar och försiktighet

I början av din behandling med Metformin kan du genomleva biverkningar i form av aptitlöshet, diarré, viktnedgång, sjukdomskänsla, illamående och ont i magen, detta är ganska vanligt men brukar avta efter en tid. Du kan också bli trött av behandlingen. Eventuell viktminskning beror på att du har sämre aptit och inte äter lika mycket.

I samband med magsjuka ska man vara mäkta försiktig med Metformin eftersom den kan trigga så kallad mjölksyraförgiftning (laktatacidos). Detta kan ske när kroppen blir uttorkad vid kräkningar och lös mage.

När ska man inte använda sig av Metformin som diabetesmedicin?

När det kommer till diabetesmedicinering måste man vara mycket noggrann och försiktig eftersom det kan vara en potentiellt livshotande sjukdom om saker går fel med insulinet. Du ska alltid upplysa din läkare om du går på annan medicinering så att hen ser till att denna passar ihop med Metformin. Du ska bland annat inte använda dessa tabletter om du har väldigt försvagad njurfunktion, leverskada, allergi mot Metformin eller om du lider av ett svårt infektionstillstånd. Läs manualen för den fullständiga listan.

Om du ska opereras måste du sluta äta Metformin vid detta ögonblick och en tid efter, följ handledningen från läkarna. Ibland äter man Metformin tillsammans med insulin och då ska man vara särskilt försiktig med att hamna på för låg blodsockernivå. Tecken på detta är hjärtklappning, skakningar och att du blir hungrig. I ett sådant fall kan man prova dricka mjölk eller käka rena sockerbitar, det kan vara behjälpligt.

Vid amning ska du inte medicineras med Metformin eftersom det kan gå över i modersmjölken. Under graviditet rekommenderas insulin och inte detta läkemedel. Om du inte använder Metformin jämte med insulin är risken mycket liten att du kan drabbas av blodsockerfall och bli yr. Men i en kombo med insulinet är ovissheten större. Får du yrsel och tappar kontrollen är det inte lämpligt att köra bil. Du bör alltså inte äta tabletten innan du ska färdas långt bakom ratten eller hantera tunga, bastanta, farliga maskiner.

Kan du kombinera detta läkemedel med alkohol?

Du bör ta det lugnt med alkoholen om du går på Metformin eftersom för högt intag av detta kan leda till att du ådrar dig mjölksyraförgiftningen betydligt lättare och alkohol torkar både ut kroppen och belastar njurar och lever.

Vittnesmål

Du kommer inte att ångra att du köpte Glucophage i den här butiken.

5 fantastiska stora stjärnor.

Kan inte slå Glucophage priserna.